tiistai 7. heinäkuuta 2015

Tunnelmia Jyväskylän Kesästä -näyttely

Jyväskylän Kesän aikaan koko kaupunki muuttuu hieman normaalista. Keskustassa liikuskellessa on koko ajan pieni omituinen tunne, että jotain voi tapahtua. Päivällä näin jonkin teatteriporukan elehtimässä lounasravintolan edessä, hieman myöhemmin kirkkopuistossa poseerasi nainen, jonka selässä kasvoi pihlaja. Kukaan ei tunnu kummastelevan näitä hyvinkin poikkeavia näkyjä, kaupunkilaiset tietävät, että tilanteet liittyvät Kesään.


Tapahtumalla on huima määrä virallisia tapahtumapaikkoja, mutta nämä katuesiintyjät tuovat tuntua, että aivan kaikkialla tapahtuu. Päätin käväistä kaupunginkirjaston ala-aulassa katsomassa, mitä ja missä aiempina vuosina onkaan tapahtunut.

Jyväskylän Kesä viettää tänä vuonna 60. juhlavuottaan ja matkan varrelle on varmasti mahtunut yhtä sun toista. Itselleni vasta tämän kevään aikana auenneet teatterin alagenret ovat olleet edustettuina jo vuosien ajan.



Osa tapahtumista pidetään kaupunkilaisten omissa, tutuilta tuntuvissa paikoissa, joitain varten rakennetaan telttoja, jotkut taas koetaan hienoissa saleissa. Tarjolla on jotain varmastikin jokaiseen makuun, mutta mietin, löytävätkö kaikki mahdolliset asiakkaat tapahtumiin. Jos esimerkiksi kaupunginteatteri tuntuu vieraalta, tuleeko sinne lähdettyä kepeänä kesäiltana katsomaan kulttuuria? Toivoisin, että vastaus voisi olla myös kyllä. Kesällä kun voi kokea jotain silmiä avartavaa ja vatsanpohjia kutkuttavaa myös kesäteatterien ulkopuolella, sisätiloissa. 

Näyttely kaupunginkirjaston ala-aulassa 22.8. saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti